Casa de moda in trecut si in prezent

In trecut casa de moda era un refugiu in fata produselor de serie din aceleasi materiale, care umpleau magazinele. Era rochiilor cuminti, cenusii era scuzata de faptul ca trebuie sa ne imbracam decent, fara sa iesim in evidenta cu materiale scumpe sau culori tipatoare. Nu erau aduse materiele din afara decat foarte rar, de catre soferii de tir sau de catre cei care lucrau pe vapoare si erau “vandute pe sub mana”.
Casa de moda exista de-atunci, dar era dedicata femeilor foarte bogate, asa ca ma ducea mama sa imi formeze simtul estetic acolo, petreceam ore intregi printre rochii fine si scumpe si ieseam oftand amandoua la vederea lucrurilor frumoase de acolo, inaccesibile noua!
casa-de-moda-picasso-3
Vremurile s-au schimbat, dar casa de moda a ramas exponenta rochiilor frumoase si originale, refugiul in fata rochiilor care seamana intre ele din magazine. Aspectul imbucurator este ca acum la atelierul de croitorie Picasso se poate duce orice femeie sa isi comande o tinuta care sa o puna in valoare si ca materialele sunt aduse din lumea intreaga. Dantela fina, brocartul, voalul si matasea naturala trec mari si tari sa ne imbrace pe noi, romancele. Ele sunt aduse din Italia, din Franta, din Germania sau din statele arabe.
La casa de moda prezentata mai sus te duci cu propria ta schita si vei avea produsul finit sau scoti la imprimanta rochia din filmul care a facut senzatie, purtata de o mare actrita si poti imbraca si tu una la fel, dar mult mai ieftina!
Si Catalin Botezatu se aprovizioneaza cu tesaturi de la ei pentru creatiile lui fiindca sunt pe masura exigentei sale excesive. Wilhelmina Arz este fascinata de produsele de mercerie care se gasesc aici, iar Romanita Iovan spune ca stofele de calitate cumparate de aici si toate tesaturile nu au dezamagit-o niciodata.
Trei nume mari ale modei ii apreciaza, iar clientii obisnuiti sunt fascinati de prestatia acestor creatori: “Cand mi-am vazut rochia de mireasa, am crezut ca visez. Rezultatul era miraculos, clinii fini erau perfecti ca petalele unei flori, aplicatiile din perle cusute manual, de credeam ca fac parte din tesatura. Ma bucur ca i-am descoperit si aici imi voi comanda toate rochiile de ocazie. Am fost cea mai frumoasa si originala mireasa din lume datorita rochiei pe care mi-au facut-o.” (N.I)
Drumul la casa de moda prezentata mai sus este accesibil oricarei femei elegante. Preturile sunt accesibile si nu masoara nici pe departe truda si atentia pe care o acorda croitoresele de lux hainelor care ies din mainile lor.
Fie ca doresti o rochie tinereasca de banchet, de club sau de dineu, fie ca esti soacra si vrei sa fii eleganta sau doresti o tinuta pentru botezul copilului, aici orice dorinta iti este indeplinita fiind adaptata gustului tau. De asemenea poti primi consiliere gratuita de la un profesionist, fiindca nu intotdeauna ceea ce iti place te si avantajeaza.
Casele de moda vor fi mereu forme de rezistenta ale originalitatii in fata produselor de serie, chiar daca rochia sau fusta unicat necesita asteptare. De ce sa nu fim deosebiti prin ceea ce purtam, daca exista specialisti care ne incurajeaza sa facem asta?

Leave a Reply

*