Chiar daca nu ai fost admis la scoala speciala, poti sa te faci pompier!

Cand dorim sa practicam o anumita profesie si nu am fost admisi la scoala care ne pregatea pentru ea, ramanem toata viata cu nostalgia si gustul amar al esecului. Ne-am pus toate sperantele in meseria aceea, am visat sa fim eroi si am fost opriti la usa de la intrare.
Multi oameni sunt ambitiosi si incerca pana reusesc. Sunt demni de admirat pentru perseverenta lor, fiindca uneori admiterea nu are relevanta. Din pacate materiile din care se da examenul scris ori nu au legatura cu ea, ori nu pun in valoare gandirea si creativitatea candidatului. De pilda la Facultatea de Litere se pretindea sa stii litera cartii, sa redai ceea ce au spus criticii despre operele literare, dar profesorul de limba si literatura romana trebuie sa faca fata multor provocari care pretind creativitate, originalitate, exprimarea punctelor personale de vedere.
Acelasi lucru este valabil si pentru profesia de pompier. Admiterea se da la fizica si matematica, desi practicarea acestei ocupatii implica mult curaj si pregatire fizica de exceptie. Multi posibili pompieri de exceptie au cazut la proba de fizica.

pompier
Baietii viseaza sa devina pompieri nu motivati de salarii, care nici nu sunt mari, raportate la efort si la sacrificiu (de cate ori esti sunat in caz de urgenta, te echipezi si te prezinti la post), ci pentru ca doresc sa isi salveze oamenii. Spiritul de sacrificiu al acestor oameni este dus la extrem de multe ori.
Pentru cei care nu renunta la visul lor de a deveni pompieri, desi au picat examenul de admitere, exista curs pompier, care prin certificatul de absolvire iti da dreptul de libera practica si pe care il poti plati si in rate.
In cele 144 de ore (la scoala ai fi facut mult mai multe) dobandesti o pregatire profesionala de exceptie, dar inveti si lucruri utile pentru tine si familia ta. Un medic bun isi va oferi serviciile in primul si in primul rand celor apropiati, un pompier bun va sti sa isi salveze bunurile si pe cei dragi in caz de calamitate sau de accident.
Tocmai de aceea implineste-ti visul de a fi pompier cu acte in regula, apoi vei gasi si posibilitatea de a te angaja, fiindca staruinta iti va fi rasplatita.
Cursurile bine organizate, care pot fi platite si in rate, te antreneaza in activitati practice si teoretice facandu-te un profesionist desavarsit.
Ti se ofera consiliere gratuita de la inscrierea la cursuri, pana la absolvirea lor cu certificat recunoscut, care iti asigura angajarea si practicarea acestei nobile meserii.
Se poate inscrie la acest curs orice persoana care are 8-10 clase si vine cu aviz de la medicul de familie care demonstreaza ca este apt pentru exercitarea acestei profesii. O alta conditie este aceea a cazierului imaculat.
Aceste cursuri organizate de furnizorul de servicii prezentat in acest material are in vedere calificarea rapida a celor care isi doresc cu ardoare o meserie din copilarie, dar din diferite motive nu au putut sa se pregateasca pentru ea.
Fiind o forma intensiva de calificare se intelege ca este si cea mai eficienta solutie de reconversie profesionala.

Leave a Reply

*