Chiria ideala

living 154-800x600

Chiria ideala exista, mai ales daca a fost obtinuta in urma trecerii in revista a ofertelor de tip rent apartment Bucharest de pe site-ul Tudorestates.ro.

Trebuia sa ne mutam in Bucuresti  cu baietelul nostru si am luat agenda sa notam ce anume ne-am dori de la apartamentul pe care il vom inchiria. Iata ce notite am obtinut:

-viitoarea noastra casa sa fie in apropierea Herastraului, sa il plimbam pe cel mic in parc sa admire lebedele, sa il plimbam cu vaporasul, sa se bucure de miscare, de frumusete si de aer curat. Ar fi minunat sa putem merge pe jos, asa sa fie de aproape, sa nu mai fim nevoiti sa scoatem masina sau sa luam metroul sau autobuzul. Baietelul nostru are imunitatea scazuta si ia cu usurinta microbii din mijloacele de transport in comun.

-sa fie mobilat, iar bucataria si baia dotate cu tot ceea ce avem nevoie pentru familie. Situatia noastra locativa fiind incerta, nu ne permitem inca sa cumparam mobilier sau electrocasnice.

-daca se poate sa fie intr-o vila si la intrare sa avem si o gradina. Peisajul sa fie feeric si langa casa, nu numai in parc.

-bugetul: sub 700 de euro pe luna.

Nu aveam gusturi rele deloc, mai ales ca din zona se ajunge foarte repede in centru: iei 131 pana la Romana, iar de-acolo metroul te duce unde vrei. Se puteau face multe combinatii de mobilitate, astfel ca puteam merge si la Universitate, Victoriei, Piata Unirii, dar si in Drumul Taberei sau Berceni.

-Nu va mutati in veci in Bucuresti, daca asteptati pana gasiti apartamentul ideal, ne spuneau cunoscutii! Chiria ideala nu exista! Chiria este un compromis intre proprietar si cei care au nevoie de o locuinta, de aceea si unii si altii lasa din pretentii sa ajunga la o intelegere!

Ma infuria acest punct de vedere. De ce compromis, cand plateam cinstit sa ma simt bine in casa mea?

Intr-o zi, pe cand eram dezamagiti ca nu gaseam nimic sa ne convina, m-a strigat sotul sa vin din bucatarie sa imi arate ceva. Dupa vocea lui vesela mi-am dat seama ca gasise in sfarsit ceea ce aveam nevoie ca sa ne simtim in Bucuresti ca acasa.

-Uite apartamentul visat de noi! Chiria ideala exista, iar Tudorestetes.ro ne ofera accesul la ea si cheia apartamentului de lux in care vom locui!

Ne-am asezat unul langa celalalt si am constatat ca ni se bifeaza pe rand toare asteptarile:

-se afla la 5 minute de mers pe jos de Herastrau

-era compus dintr-o sufragerie, un dormitor, baie si bucatarie, mobilate si utilate cu tot ce era necesar

-nu se afla la bloc, ci intr-o vila cu 4 etaje

-in fata vilei se afla gradina visata

-mijloacele de transport in comun erau aproape si cu ajutorul lor puteam ajunge in orice zona a Bucurestiului

-Muzeul Satului putea fi vizitat de cate ori ne era dor de satul nostru drag si de parinti

-bugetul ne permitea sa locuim aici cu chirie, ba ne ramaneau si 50 de euro pe luna, bani pe care am fi putut sa ii punem intr-un cont pentru baietelul nostru ca la maturitate sa aiba o baza financiara care sa ii permita sa studieze sau sa isi cumpere bunurile pe care si le doreste.

 

 

Leave a Reply

*