Confesiunile fostei mele profesoare

flori3
Fosta mea profesoara ma intristeaza profund. Este acum o femeie batrana, bolnava si neajutorata, iar eu imi amintesc prin negura vremii de doamna cocheta cu peruci de doua-trei culori, cu haine scumpe si elegante. Din femeia frumoasa de odinioara s-a ales praful.

-Doamne, ce multe flori primeam in tinerete! Ador lalelele. Cand eram la scoala, iar voi imi umpleati bratele cu lalele din gradina, eram cea mai fericita! De cand a murit el, dirigintele tau, simt ca nu mai am sens. Copiii sunt la casele lor, au greutati si vin rar. Cand el era director adjunct, ma duceam la serbari si primeam flori, zeci de buchete de flori, spune cu pasiune si regret, inchizand ochii incetosati. Sa stii ca nu l-am inselat niciodata, desi s-au spus vrute si nevrute despre mine si profesorul de sport. Tu stii, dar taci ca de fiecare data. Am fost demult la o perfectionare la hotel la Busteni, iar colegele l-au influentat de dirigul tau. I-au spus ca sunt cu X si l-am mintit ca ma duc la perfectionare. La miezul noptii m-am pomenit cu el acolo. A cerut sa-l duc in camera si a vazut cu ochii lui adevarul. Din ziua aceea m-a divinizat si nu a mai crezut ce-i spuneau dusmanii.
flori8
O femeie frumoasa tanjeste dupa bratele pline de flori si ce poate fi mai trist! A fost iubita, apreciata, adorata, dar totul s-a sfarsit simultan cu venirea batranetii. Dar pentru ce exista flori la domiciliu Bucuresti?

Un cos de lalele sclipitoare care sa-i aduca bucuria in suflet ar inveseli casa si intreaga-i fiinta. Acum, in plina iarna, cand nu-si mai poate misca bratul si abia isi aranjeaza putin parul, fiind suspecta de cancer la san, sa primeasca  lalele rosii si galbene, cosul cu minuni sclipitoare.

Peste o saptamana am verificat discret efectele gestului. Am gasit-o insufletita, cu buchetul de lalele pe masa din dormitor. S-a dus si l-a adus in sufrageriesa-l admiram impreuna.
-Cineva misterios imi trimite flori, iar eu sunt batrana, draga, si bolnava! Isi aminteste probabil cat de frumoasa am fost. Unde naiba s-au dus toate? Am pierdut tot ce am avut. Stii el, de acolo de sus ma vegheaza. Il simt. El mi-a iertat totul. Imi amintesc cand de Ziua Femeii mi-a adus un brat de frezii.
flori9
Depanam amintiri. O doare faptul ca si-a pierdut sanatatea si jumatatea.  Doamna profesoara nu are deloc gusturi rele. Imi imaginez ce parfum emana freziile in toata casa si cata veselie. Ce dar minunat sa umpli cu flori zilele uscate ale cuiva care te-a ajutat cand a putut! Ma intorc acasa abatuta, ca de fiecare data cand o vad mai slabita si hotarata sa-i trimit flori cat este vie si se poate bucura de ele. Imi place sa o fac sa creada ca florile le primeste de la un barbat anonim care nu poate uita frumusetea-i legendara.

In floraria online Flori Bucuresti gasesc buchetul care-i va aminti de mangaierile si soaptele de iubire ale omului care m-a facut sa ma indragostesc de limba romana pe viata: 75 de frezii multicolore stranse la sfatul frumusetii.
Sunt multumita ca traieste si respir usurata cand imi deschide. Am gresit fata de domnul diriginte. Pe el nu l-am vizitat atat de des cat ar fi meritat si in ziua cand am fost anuntata ca a murit am negat de mii de ori adevarul, fiindca nu-mi platisem datoria morala fata de el. Acum o vizitez pe ea de dragul lui, iar el sper sa zambeasca multumit din cer.

Saptamana acesta ii voi trimite la domiciliu aranjamentul “Sarbatoare perfecta” si voi fi fericita de fericirea ei. Intotdeauna cel mai fericit este cel care poate sa ofere!

Leave a Reply

*