Curatenia, factor decisiv pentru buna functionare a firmei

Curatenia este un factor extrem de pentru angajatii din orice domeniu, firma sau institutie. Daca acestia lucreaza intr-un mediu linistit sanatos si curat, vor avea parte de confort care va ajuta foarte mult randamentul acestora. Nu trebuie sa uitam ca este dovedit ca eficienta angajatilor creste daca acestia lucreaza intr-un mediu ordonat si ingrijit.

Ca totul sa decurga linistit si bine la locul de munca indiferent de domeniu, excluzand bineinteles locurile de munca care lucreaza in medii murdare dar pentru acest lucru se primesc diferite sporuri si protectie, in locurile de munca normale sa zicem asa este esential sa fie bine puse la punct.

In functie de job, spatiul mult si deschis este esential pentru a nu crea senzatia de spatiu inchis si sufocant deoarece in caz contrar oboseala isi va face imediat simtita prezenta chiar daca poate sunteti la lucru de doar 2 – 3 ore.

In primul rand, este ilegal sa iti ti angajatii in mizerie deoarece intr-un spatiu insalubru se pot contacta diferiti microbi si boli si cred ca nici unei firme nu ii cade bine sa fie data in judecata din cauza unei boli luate din sediul acesteia.

In al doilea rand, nici un angajat nu va putea lucra cum trebuie intr-un mediu dezordonat si murdar. Spatiul de lucru trebuie sa fie cat mai ordonat cu putinta mai ales daca este vorba de munca la birou care presupune munca intelectuala si atentie maxima. Toata aceasta atentie va fi complet spulberata datorita unui mediu incarcat in care simti cum totul din jurul tau se revarsa peste tine ceea ce va afecta in mod direct productivitatea firmei.

Orice tine de instrumentar de birou trebuie curatat si dezinfectat zilnic iar birourile trebuie curatate cu detergenti mobila profesionali pentru a elimina orice microb sau bacterie. Cum bine stim prin intermediul mainilor se aduna cei mai multi microbi deoarecee practic facem totul cu acestea.

In ceea ce priveste acestea trebuie curatate mult mai atent iar toaleta trebuie curatata cu detergenti toaleta, de cea mai buna calitate, iar pe fiecare chiuveta trebuiesa existe sapun dezinfectant, mai ales daca este vorba de un flux mare de oameni.

Pardoselele reprezinta cel mai mare contact cu exteriorul si acestea trebuie sa fie spalate zilnic cu mopuri profesionale si detergenti pardoseala, care sa elimine si cele mai incapatanate bacterii.

De cele mai multe ori cheia succesului pe langa un plan de afaceri bine facut il reprezinta curatenia. Cu ajutorul unei curatenii sporite, angajatii vor veni cu drag la munca si o sa isi poata face treaba cu un maxim de atentie si astfel firma va avea numai de castigat.

Respectul fata de angajati este egal cu respectul fata de tine si firma pe care o conduci. Daca nu exista respect fata de acestia automat task-urile nu vor fi indeplinite asa cum trebuie ceea ce inseamna ca serviciile prestate de firma vor fi de o calitate slaba iar clientii si colaboratorii vor intarzia sa apara si astfel firma va ajunge in pragul falimentului daca nu sunt luate masuri.

Respecta si vei fi respectat si totul va merge struna.

 

 

Leave a Reply

*