Fiecare sat ar trebui sa aiba un ”sat de rezerva”

Este catastrofal cand un sat dispare sub ape si trec ani pana se reuseste reconstituirea lui, iar oamenii dorm in acest timp pe unde apuca!
Sa ramana un om batran sub cerul liber dupa munca de o viata, in perioada in care nu mai are nici sanatate, nici putere este cumplit de nedrept!
Ce este de facut pentru asezarile situate in calea apelor sau pe locuri care se surpa? Cei aflati la conducere ar putea sa puna la punct un loc sigur cu containere de locuit.

Nici nu va imaginati cat de utile sunt aceste locuinte relocabile care pot fi compartimentate si dotate cu ceea ce au nevoie oamenii pentru un trai decent:instalatie sanitara, instalatie electrica, bucatarie, dormitoare, camera de zi si grup sanitar.
Iata o lista prin care demonstrez utilitatea acestor locuinte si propuneri de locuri unde ar trebui sa se gaseasca:


-pe munte, de-a lungul traseelor dificile. Iarna stim ca multi turisti care se incapataneaza sa plece la drum pe vreme rea se ratacesc sau nu mai pot inainta din cauza zapezii, a viforului si a gerului. Un astfel de adapost este un refugiu sigur in cazul intalnirii cu un animal salbatic. Evident ca iarna, in containere ar fi bine sa se gaseasca tot ceea ce le este necesat turistilor: lemne pentru foc, apa plata, ceai, cafea si alimente de baza care nu se strica.
-la periferia marilor orase ca locuinte pentru oamenii strazii care ingheata prin parcuri si guri de canale. Am vazut multe mame cu copii stand pe strada cand ninge sau ploua, batrani, bolnavi dormind sub cerul liber. Ar fi minunat ca ei sa se poata adaposti intr-o casa, eventual sa ia in primire lucrurile din container si sa le dea in primire in aceeasi stare.
-in locurile de campare, ca locuinte de rezerva. Oricata vointa ar avea turistii, nu se poate dormi mereu in cort din cauza frigului, a vantului puternic care il ridica in aer cu toate masurile de siguranta sau din cauza animalelor salbatice.
Bine ar fi ca fiecare localitate sau oras sa aiba la dispozitie altfel de locuinte provizorii pentru oamenii rataciti, carora li s-au furat banii si nu au cu ce sa-si achite un loc de cazare sau pentru homlessii localnici.
Si pe santiere astfel de case relocabile, usoare si rezistente reprezinta conditii decente de cazare, dat fiind ca dormitul in curent, frig, umezeala, pe jos, fara pat dauneaza grav sanatatii.
Cunosc oameni care au ramas fara dinti la 25-30 de ani din cauza conditiilor improprii de cazare de pe santier.
Magazinul Cabine-containere.ro furnizeaza o serie de cabine utile, adaptabile mai multor activitati umane, cum ar fi: cabine de paza, grupuri sanitare, statii GPL, cabine pentru cantare, cabine acces personal. Toate aceste constructii ce pot intra in folosinta imediat dupa aducerea lor sunt rezistente, nu dauneaza sanatatii si pot fi mutate unde este nevoie de ele. La nevoie, containerele de locuit pot fi compartimentate si ca spatii de birouri.
Grija omului fata de om este forma suprema de manifestare a educatiei, de aceea sa nu ne mai lasam semenii sa doarma sub cerul liber si sa infrunte o multime de pericole, din moment ce exista containere de locuit!

Leave a Reply

*