Ladite de fructe din plastic rezistente si igienice, de la Schoeller Allibert

Vremurile de odinioara laditelor de fructe facute din lemn, placaj si cine mai stie ce altceva au apus demult. Orice comerciant (de la mic la mare, adica de la magazine de cartier la supermarket-uri si mall-uri) care se respecta va prefera, din motive lesne de inteles, sa-si etaleze marfa in ladite fructe din plastic, care sunt mai igienice, putand fi usor spalate (evident, si cu detergenti) si au o rezistenta mecanica mult mai mare decat cele din lemn. Din acest motiv, si durata de viata a laditelor de fructe din plastic este mai mare! Nu in ultimul rand, acest tip de ambalaje prezinta avantajul ca asigura prospetimea si calitatea produselor de pe camp sau din livada pana pe rafturile magazinelor si a altor unitati comerciale.

Atat agricultura cat si industria alimentara – in special cultivarea si procesarea fructelor si legumelor – trebuie, in ziua de azi, sa asigure conditii de ambalare igienice si eficiente, care sa reziste la transport, chiar si in conditii dificile si dure. 
Din acest motiv, cea mai buna solutie pentru firmele si companiile care activeaza in domeniul productiei, al procesarii si al comertului de fructe si legume o constituie laditele din plastic produse de grupul Shoeller Allibert, care are o experienta de sase decenii in domeniul ambalajelor si al sistemelor de depozitare de tot felul.
Cele doua firme care prin fuziune au pus bazele grupului Schoeller Allibert au luat fiinta in anul 1958 si, respectiv, 1962. De atunci incoace, compania a „absorbit” alte firme cu experienta in domeniul ambalajelor din plastic, cum ar fi Wavin Trepak, Arca Systems si Linpac Allibert. Toate aceste noi componente ale grupului Schoeller Allibert au adus in cadrul companiei atat noi tehnologii cat si noi domenii de expertiza. Datorita acestei permanente acumulari de „know-how”, compania – care astazi are peste 4000 de angajati in intreaga lume – a izbutit sa-si adjudece nu mai putin de 25% din piata europeana de ambalaje reciclabile si sa devina unul dintre cei mai importanti jucatori in acest domeniu pe plan mondial. Aceasta pozitie de prestigiu este consecinta activitatii de cercetare, a inventivitatii specialistilor companiei si, nu in ultimul rand, al gamei variate de produse oferite.

De exemplu, navetele Prelog® si Ortus®, al caror volum poate fi dedus prin pliere cu pana la 80%, sunt ambalajele ideale atat pentru companiile al caror domeniu de activitate este comertul en gros cat si pentru firmele care se ocupa cu livrarea sau vanzarea cu amanuntul a fructelor si legumelor. Iar pentru recoltarea fructelor si depozitarea acestora in camere frigorifice, cea mai buna solutie existenta la ora actuala pe piata o constituie boxpaletii din plastic Maximus®. Desi pliabile, aceste ambalaje au un volum intern foarte mare, putand suporta o sarcina de pana la 4,5 tone atunci cand sunt stivuite, fapt care permite folosirea la maximum a spatiului din camerele si depozitele frigorifice.
Foarte rezistente sunt si sistemele IBC Combolife, care au un volum de 1000 de litri si raport mare de pliere, sunt si cele mai igienice produse de acest tip existente la ora actuala pe piata. Datorita acestor calitati, containerele Combo reprezinta solutia ideala pentru transportul si depozitarea unor produse alimentare in stare lichida precum sucurile, concentratele de fructe, marmeladele, cremele etc.
In loc de incheiere: Schoeller Allibert produce si ambalaje personalizate, la comanda, in functie de cerintele clientilor!

Leave a Reply

*