Pentru marirea buzelor, apelati la un specialist cu experienta si palmares!

Putine lucruri preocupa mai mult o fiinta omeneasca decat aspectul sau fizic. Cei care „ se simt bine in pielea lor” sunt mai siguri pe ei, mai optimisti si au un echilibru emotional mai bun. In ceea ce priveste aspectul fizic – „look”-ul, cum se spune acum – de departe, cea mai importanta este figura. Nu este deci de mirare ca din ce in ce mai multe femei recurg la operatia de marire buze. Nu toate isi doresc o „gura de peste” sau un „cioc de ornitorinc” – pur si simplu, decid sa recurga la aceasta procedura pentru ca, dintr-un motiv sau altul, buzele lor sunt fie prea mici si au un aspect nesanatos, fie asimetrice. Sau pentru a-si reintineri buzele ce au inceput sa imbatraneasca.
Operatia de marire a buzelor este una de scurta durata – rareori interventia dureaza mai mult de 60 de minute. Uneori dureaza chiar mai putin: doar o jumatate de ora!
Exista mai mmulte modalitati de marire a buzelor.

Cea mai frecventa metoda este injectarea de acid hialuronic. Aceasta substanta este o polizaharida care se gaseste in spatiile dintre celulele tesuturilor la absolut toate organismele vii, de la bacterii la balene. Din pacate, pe masură ce organismul uman imbatraneste, cantitatea de acid hialuronic din corp scade. Trebuie neaparat precizat faptul ca acidul hialuronic folosit in chirurgia estetica NU se recolteaza NICIODATA de la animale, pentru a nu aparea reactii alergice. Se mai impune o precizare: efectul injectiilor cu acid hialuronic este temporar : dureaza in jur de 9 luni.

Exista, buineinteles, si proceduri de durata, cum ar fi lipofilling-ul, adica injectarea cu grasime proprie, recoltata din zone in care se gaseste in cantitate indestulatoare: abdomen, flancuri, partea interna a coapselor. Insertia de grasime se realizaza sub anestezie locala, cu ajutorul unei canule. De obicei, 10-50% din grasimea transplantata la nivelul buzelor se resoarbe in primele 3 luni. Din aceasta cauza, uneori poate fi necesara repetarea procedurii dupa un timp sau injectarea de mai multa grasime. Dupa operatie, buzele raman umflate timp de 5 pana la 7 zile.

O alta procedura permanenta este insertia unor implanturi siliconice filiforme de diferite diametre si lungimi. Aceasta procedura, care de asemenea se efectueaza sub anestezie locala, presupune realizarea unor mici incizii in ambele colturi ale buzei prin care se introduce implantul; in final inciziile sunt suturate cu fire resorbabile. Si in acest caz, buzele vor fi tumefiate timp de cateva zile dupa operatie. Procedura este una reversibila, implanturile putand fi extrase.
Alegerea celei mai potrivite proceduri este un proces delicat, iar consultarea unui specialist cu experienta si palmares este absolut obligatorie. Un astfel de spacialist este doctorul Gad Renert, absolvent al Facultatii de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. Dupa ce a activat timp de 6 ani la sectia de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului de Urgenta Floreasca, si-a deschis – in anul 2008 – propria sa clinica de chirurgie estetica, situata pe strada Herastrau nr. 1, în apropiere de Piata Charles de Gaulle. Pentru mai multe informatii, puteti accesa atat site-ul oficial al doctorului Renert, cat si paginile sale de Facebook, iar pentru o programare la clinica sa din strada Herastrau nr. 1, sunati la 0731 030 000.

Leave a Reply

*