Soarecii de la fabrica dezafectata se refugiaza la noi

Consider ca a fost nesansa mea sa ma nasc in casa de langa fabrica, atat in perioada de glorie a acesteia, cat si acum, cand sta langa noi dezafectata, cu acoperisurile gata sa se prabuseasca si cu mormanele de gunoaie lasate de muncitorii care nu au mai apucat sa le stranga inaintea disponibilizarii.

Intotdeauna a trebuit sa fim atenti cum ne purtam si ne imbracam prin curte, sa tragem jaluzelele, sa nu facem o miscare gresita. Ne simteam sub supravegherea miilor de ochi care isi desfasurau activitatea langa noi. Acum, ei au plecat demult lasandu-ne pe cap soarecii lor flamanzi.

11-deratizare-lib-465x390

Animalutele misunau prin depozite, pe la sala de mese in cautare de resturi. Cand fabrica era productiva, veneau insa periodic firme deratizare si o curateau sa nu plateasca amenda. Atunci si noi o duceam bine fiindca erau atat de constiinciosi, incat se ocupau si de vecinatatile institutiei, ca rozatoarele sa nu evadeze si sa migreze dintr-un loc in altul. Din pacate acum noi suntem cei care ne interesam de preturi servicii deratizare fiindca soarecii flamanzi vin la noi sa caute hrana. Rozatoarele au o strategie aparte de supravietuire: fug de spatiile in care totul este mort si incremenit in jur stiind ca acolo nu gasesc nimic de mancare.

Oricat i-ar mana instinctul de supravietuire, nu putem fi empatici fiindca:

-ne aduc toti microbii din lume din mediul acela plin de igrasie si de mizerie. Mucuri de tigara pline de microbi sunt aruncate in camera in care se fuma in pauzele de masa, in concluzie adevarate bombe ecologice gata de explozie cara cu ei acesti aparent inofensivi soricei.

-produc pagube mari: gauri in pereti, toaca haine bune, fotolii si scaune tapitate si isi fac cuib in ele. Au ajuns pana acolo, incat au rontait si cablurile electrice, iar daca nu eram atenti sa le inlocuim la timp, am fi putut sa ne trezim cu un incendiu pe cap.

Copania DDD.ro ne-a scapat de prezenta lor si a procedat ca in vremurile bune: a facut deratizare si in fabrica dezafectata si ne-a montat si statii de intoxicare in exterior pentru reusita actiunii.

Astazi am semnat un contract de colaborare pe timp indelungat fiindca nu ma pot muta din casa in care am vazut lumina zilei si in care am crescut.

Leave a Reply

*