Strategii de redresare economica

slide-4-amanet-new-1010x450

Oamenii priceputi in afaceri si care dispun de capital cumpara si vand, scot banii dintr-un cont si pun banii in altul, dar strategii de redresare economica pentru oamenii obisnuiti exista?
Despre una dintre ele va voi vorbi acum fiindca m-a salvat cand eram cu spatele la zid. Iata despre ce este vorba!
Ne-am luat casa pe credit, fiindca nu s-a putut altfel. Sutem doi intelectuali tineri, proveniti din familii oneste si nu a existat nicio ”matusa Tamara” nici in familia ei, nici in familia mea.
Ea profesoara, eu inginer la o fabrica de lactate, ne straduiam din greu sa nu ramanem in urma cu ratele la casa, iar masina cu care ne duceam la serviciu provine din incasarile de la nunta.
Doar eu aveam permis, asa ca o duceam intai pe ea la scoala, apoi ma duceam eu si la intoarcere venea cu metroul fiindca eu ramaneam 8-10 ore la fabrica. Totul a fost bine, pana cand a dat faliment fabrica si m-am trezit somer. Ne-am dat seama ca trebuie sa plec cativa ani in Germania, mai ales ca gasisem un post bina platit acolo, dar si pentru asta aveam nevoie de bani. In plus doream sa achit 2-3 rate la locuinta in avans, sa nu-i dau emotii sotiei. Asa a venit ideea amanet auto.
M-am documentat mult si mi-am facut temeinic lectiile sa nu iesim in pierdere. Trebuia sa fiu proprietar direct al masinii si acesta sa fie in stare de functionare, iar ei se obligau sa:
-achite 80% din valoarea ei, o cotatie excelenta care imi permitea sa rezolv toate problemele financiare ale familiei
-sa pastreze masina in conditii bune, pana ne vom duce sa o recuperam.
In prezent, le-am vandut masina fiindca anii petrecuti in Germania ne-au ajutat sa achitam casa si sa ne cumparam o masina noua. Am procedat corect fiindca ei au fost cei care mi-au intins o mana de bani, cand m-am aflat la stramtoare finaciara.
V-am povestit toate aceste lucruri sa stiti ca:
-niciodata o casa de amanet serioasa nu profita de nenorocirea omului, ci il ajuta sa se redreseze economic
-exista multe solutii de redresare economica mult mai eficiente decat bancile, legate de activitatea caselor de amanet, iar acestea constau in:
cumpararea sau amanetarea valorilor: tablouri, antichitati, bijuterii din aur sau din argint, electronice si masini. Este mult mai avantajos sa iti vinzi sau amanetezi valori care stau ascunse, decat sa te imprumuti cu o dobanda mare.
Consider ca spunand aceste lucruri mi-am facut datoria fata de toti oamenii care sufera din cauza lipsei banilor. Si eu am trecut prina asta si stiu cat de tare te macina interior faptul ca se apropie achitarea ratei sau a unor datorii pe care le ai la prieteni si nu ai de unde da, iar onoarea ta este zdravan sifonata. Ma gandesc de cate emotii as fi fost scutit, daca as fi descoperit demult cat de eficienta si eleganta este colaborarea cu cea mai buna casa de amanet din tara!
Plecarea in Germania a fost posibila, fiindca de la ei au venit banii, achitarea in avans a unor rate sa nu-mi las sotia cu banca pe cap, tot lor le-o datorez. Luati in calcul acesta posibilitate si nu o irositi!

Leave a Reply

*