Cafea

Cafeaua este licoarea magica care ne incanta diminetile. Intrucat are un conţinut ridicat de antioxidanţi (fenol, substanţe volatile), daca este consumată în cantităţi moderate, cafeaua poate avea efecte benefice asupra sănătăţii. Acest lucru face ca o mare parte a populatiei sa o consume. Un studiu facut in 2013 arata ca doar 9% din oraseni nu consuma cafea (sortimentele cafea, ness si cappuccino). Cele mai utilizate soiuri de cafea sunt Arabica şi Robusta, diferentiate prin gust şi prin aromă. Cafeaua Arabica este o cafea de calitate superioară, puternic aromată, pură şi fină, în timp ce Robusta este o cafea tare, cu un gust puternic, uşor amărui şi conţine mai multă cofeină. 60% din producţia mondială de cafea este din soiul Cafea Arabica. Cafeaua Arabica este o cafea provenită din Etiopia, nu din Peninsula Arabică cum gresit se credea. Cea mai apreciată cafea este cea realizată din boabe de cafea 100% Arabica, culese de pe plantaţii de la altitudini cât mai mari, de peste 1.400 m, din America Centrală, America Latină, Estul Africii şi ţările ecuatoriale din Asia. Istoria cafelei dateaza de mai mult de 1000 de ani, fiind consumata in Orientul Mijlociu de toate paturile sociale inca din vechime. La inceput cafeaua nu a fost considerata bautura ci aliment. Legenda spune ca aceasta planta a fost descoperita intamplator de un pastor etiopian care a observat ca animalele sale dupa ce consumau aceste plante deveneau agitate.
O cană de 200 de mililitri de cafea neagră (neîndulcită) nu conține zaharuri și nici grăsimi. Iată ce vitamine și minerale pot fi însă găsite într-o cană de cafea:
2,4 calorii, proteine – 0,3 grame, riboflavină (vitamina B2) – 0,2 miligrame, niacină 0,5 miligrame, acid pantotenic – 0,6 miligrame, potasiu – 116 miligrame, mangan – 0,1 miligrame, magneziu – 7,1 miligrame, cofeină – 95 de miligrame (cantitatea diferă însă în funcție de varietatea de cafea).
Unul dintre cele mai cunoscute şi mai recunoscute beneficii ale cafelei este rolul de stimulent al acesteia. Cofeina este principalul ingredient care dă energie şi contribuie la eliminarea stărilor de oboseală. Un alt beneficiu al cafelei se datorează tot cofeinei: îmbunătăţeşte considerabil performanţele fizice. Cofeina stimulează eliberarea în sânge a unei cantităţi mai mari de adrenalină şi, în acelaşi timp, arde grăsimile, pe care le eliberează în sânge pe post de energie.
Sunt nenumărate metode pentru prepararea cafelei, unele dintre ele vechi, altele moderne. Iată care sunt principalele patru metode de preparare a cafelei, împreună cu aparatura necesară: la ibric – Această varietate de cafea se prepară cu ajutorul unui ibric cu apă clocotită în care se adaugă cafeaua măcinată fin, la filtru – Cafeaua e pusă într-un filtru peste care se toarnă apă fierbinte, espresso – cafeaua la espressorul automat este considerată cea mai bună şi cea mai pură cafea,etc.
De exemplu , cafeaua Mike 100% Arabica boabe asigură obținerea unei cafele savuroase. Aroma de înaltă calitate este dată de faptul că aceste boabe cresc la mare înălțime. Arborii de cafea Arabica se dezvoltă la altitudini mai mari, de obicei între 900 și 1800 m altitudine. La aceste altitudini, zilele fierbinți și nopțile răcoroase încetinesc creșterea boabelor de cafea. Noi folosim doar boabe 100% Arabica, astfel încât să te poți bucura mereu de o cafea delicioasă și de înaltă calitate,pot fi achizionate de pe webcoffee.ro

 

 

Cafeaua Lavazza espresso cremoso capsule, contine un amestec de boabe Arabica si Robusta ce are caa rezultat un espresso intens si bogat , cu note ciocolatii si aroma de fructe uscate.Capsulele sunt compatibile cu sistemul Nescafe Dolce Gusto.
Contact
Comenzi: 0726 788 555
Strada Negoiu, Bucuresti, nr 41, sector 3.

Leave a Reply

*