Caini

Câinii sunt niște animale de companie foarte drăguțe, inteligente și loiale. Se spune că ei sunt singurele ființe de pe pământ care ne iubesc pe noi mai mult decât se iubesc pe sine. Studiile ștințifice dovedesc că sunt pe primul loc în topul animalelor care înțeleg comunicarea umană.
Aceștia se atașează ușor de oameni și pot fi la fel de ușor dresați, pentru că ei înțeleg din priviri ceea ce vrei să le zici sau ce gândești în acel moment. Nu degeaba se spune că este cel mai bun prieten al omului și, pe bună dreptate, el nu te va părăsi niciodată, atâta timp cât îi oferi atenție, grijă și iubire. Animalele nu sunt piese de mobilier, ce pot fi depozitate sau înlocuite atunci când nu mai aveți chef de ele. În special pentru câini, schimbarea (repetată) a stăpânului este greu de procesat. De aceea, decizia de achiziționare a unui câine trebuie să aibă un fundament solid și să fie definitivă. Cainele este un animal patruped, adica are patru picioare, mai mare sau mai mic, care latra. El are simturile mult mai dezvoltate decat ale omului: vede, miroase, aude si simte mult mai bine decat un om. Poate avea aproape orice culoare, unii au chiar mai multe culori. Greutatea variaza de la aproape un kg (renumitii caini de buzunar chihuahua) pana la 70kg sau mai mult (de exemplu ciobanescul mioritic). Membrele se termina cu labe prevazute cu gheare.
Primul lucru care il vezi la un caine este blana si starea de spirit. Daca este fericit si are o blana curata, ingrijita, inseamna ca este un caine sanatos. Cainii se impart in mai multe categorii. Sunt caini de vanatoare, caini de paza, caini de companie, caini ciobanesti, s.a. Pe vremuri erau si caini de lupte, acestia erau crescuti si antrenati pentru a face bani.
Cainii dalmatieni si cocherii spaniel sunt in mod deosebit, jucausi si iubitori de copii. Cainii sunt renumiti pentru capacitatea lor de a invata si pentru disciplina lor. Prin reproducere s-au creat rase de caini prin urmasii proveniti din aceesi rasa, care sunt caini de rasa pura si, in caz contrar, corcituri. Femela,este o mama grijulie si iubitoare. Isi alapteaza puii mai multe luni. Pe langa rasele profitabile si de ajutor pentru om primesc o importanta tot mai mare exemplarele tinute de placere.Fiecare femela poate da nastere la 2-12 pui. Acestia se nasc cu ochii inchisi si cu urechile astupate.
Hrana pe care o dati cainelui trebuie sa fie echilibrata si cat mai diversificata. Acest lucru este important, dar nu este o problema pentru cei care ofera animalului mancare gatita. Ei nu vor manca aceeasi hrana mai mult de 2-3 zile, deci nici cainele. Corpul, fie el de om sau de animal, are nevoie de multe vitamine pe care le ia din diferitele tipuri de mancare. Cainii nu au voie ciocolata, este toxica pentru ei. Toata lumea spune ca nu ii da cainelui ciocolata si de fapt ii da cate o patratica sau doua. E mai rau decat daca ii da una intreaga. La fel ca si omul cainele are nevoie si trebuie sa i se asigura apa proaspata la discretie.
Pentru o dieta echilibrata recomandam sa hraniti cainele cu 2 parti Belcando Single Protein Carne de Vita + 1 parte uscata Belcando Mix IT. Interactiunile dintre nutritie si sanatate sunt multe si variate si se pot schimba de-a lungul vietii cainelui. Belcando este rezultatul unei abordari holistice care pastreaza vitalitatea cainelui cu componente in mod natural echilibrate. Contine Muschi de vita, inima, ficat, plamani, rinichi, laringe (73%); Supa din carne de vita (27%).
Samponul Enjoy Frutty White Coconut este pentru caini cu blana alba sau deschisa.Este un sampon cu pH neutru. Extractul de cocos contribuie la albirea blanii, hraneste si hidrateaza firul de par. Aroma de cocos transforma baia catelului tau intr-o experienta placuta.
Buddies.ro,este cel mai prietenos magazine online cu game variate de hrana,suplimente,accesorii,jucarii pentru blanosul tau.
Telefon0373-760-371
E-mail: contact@buddies.ro

Leave a Reply

*