Ingrijire Personala si Cosmetice

Igiena personală este un proces care face parte din rutina oricărui om care vrea să aibă grijă de sine și de aspectul său. Totuși, multă lume se întreabă ce este aceasta, de fapt, sau ce acțiuni cuprinde, și, mai ales, care este scopul ei. În mod evident, această activitate ar trebui să fie recurentă și repetitivă, nu doar ocazională. Beneficiile sunt multiple și țin atât de aspect, cât și de sănătatea ta. Regulile și normele de îngrijire sunt foarte importante pentru a-ți putea menține curățenia corporală, dar și sănătatea.
Părul
Frumusețea părului este esențială pentru o apariție strălucitoare și apreciată de către cei din jurul tău. Fie că ai unul scurt sau lung, trebuie să îi acorzi timp, dar și o atenție specială. În funcție de tipul tău de fir, alege produse și instrumente de îngrijire pentru păr potrivite pentru tine și tratează-l cu cele mai bune intenții. Este recomandat să îl speli o dată la 2-3 zile – dar acest lucru variază și în funcție de nivelul de sebum pe care îl secretă podoaba ta capilară. Observă care este rapiditatea cu care ți se încarcă firul și încearcă să găsești perioada optimă de timp între spălări. Pentru a evita mătreața sau cojile, este bine să observi ce fel de scalp ai, pentru a nu-i face rău cu substanțe care nu i se potrivesc.
Dantura
Dinții fac parte din părțile esențiale ale organismului tău, care nu doar că au un rol considerabil în viața ta, ci necesită și o atenție aparte. Îngrijirea lor este un aspect de bază al existenței umane, iar societatea modernă ajută în acest sens – lucrurile sunt mult mai simplu de aplicat, intervențiile existente sunt multiple, iar efortul pe care trebui să îl depui este minim. Tot ce ai de pus în practică este să te speli pe dinți de minim 2 ori pe zi, dimineața și seara. Cu siguranță, poți face acest lucru și de mai multe ori pe zi, în funcție de alimentația pe care o ai, dar și de specificul dentiției tale. Din fericire, există multe variante de periuțe de dinți pe care le poți folosi, dar și alte produse – precum pasta specială, ața dentară sau apa de gură – care ar trebui să fie nelipsite din rutina ta.
Corpul
Corpul te “găzduiește” în fiecare zi, așa că nu trebuie să faci rabat de la igiena lui. A face duș este o acțiune care face parte din rutina de zi cu zi și, cu siguranță, nu încap nelămuriri când vine vorba despre acest subiect – cu cât mai des, cu atât mai bine! Însă, ce anume poți face pentru a avea și mai bine grijă de el? În primul rând, trebuie să identifici categoriile de activități pe care este bine să le faci. Fie că este vorba despre îndepărtarea părului corporal, fie că este vorba despre hidratarea sau îngrijirea pielii, este necesar să iei în calcul toate aceste posibilități în procesul de menținere a sănătății corpului tău. Este recomandat să folosești loțiuni și creme care să îți hidrateze pielea, cu scopul de a păstra elasticitatea și vitalitatea ei. Momentul perfect pentru această acțiune este imediat după duș, fiindcă atunci sunt porii deschiși, iar ea captează cel mai bine toți nutrienții de care are nevoie.
Unghiile
Poate că ai tendința, uneori, să uiți de unghiile tale, sau poate, dimpotrivă, le acorzi o atenție deosebită. Oricare ar fi situația, este bine să știi că ele au un puternic cuvânt de spus când vine vorba despre ce înseamnă igiena personală. Cineva care are grijă de corpul său nu uită de acest aspect foarte important! Mâinile și picioarele au contact foarte des cu tot felul de suprafețe și, deci, pot fi încărcate de microbi sau microorganisme neplăcute. De aceea, curățarea și îngrijirea lor este obligatorie pentru oricine!
Cosmetice
Toate produsele cosmetice de pe piata din Europa sunt sigure si pot fi folosite fara vreo retinere. Industria cosmetica sustine aceasta idee deoarece, siguranta si garantia ca produsul se poate folosii este cel mai important aspect pentru producatorii de make-up. Legislatia Uniunii Europene solicita testarea produselor cosmeticelor inaintea lansarii lor si controlarea celor deja existente pe piata. Siguranta este principala preocupare a industriei de cosmetice iar stiinta si inovatia sunt conducatorii si dezvoltatorii ei. Produsele cosmetice sunt foarte importante in viata unui om, in rutina de zi cu zi. Zilnic, 450 milioane de europeni folosesc sapun, sampon, balam de par, deodorant, spuma de ras, lotiune dupa ras, produse de curatare a tenului, parfumuri, produse de make-up si multe alte produse. Produsele cosmetice ne imbunatatesc viata si stima de sine. Industria cosmeticelor dezvolta si inbunatateste produsele continuu pentru consumatorii care doresc mereu ceva mai bun.

Pentru mai multe detalii ne gasiti si pe facebook 

Leave a Reply

*