Rechizite scolare

Caiete A4 sau A5, cu 48, 60, 80 sau 100 file, capsate sau cu spiră, tip I sau tip II, stilou sau pix, creioane, acuarele, dar câte culori, eventual și pensule, foarfeci și lipici, dar ce fel de hârtie pentru lucru manual? Iată-ne deja în plină dramă existențială caracteristică fiecărui părinte înainte de începerea școlii, încercând să răspundem la o întrebare aparent simplă: de ce rechizite avem nevoie pentru acest an și cum le alegem pe cele mai potrivite?
Pentru început, caietele și materialele complementare: caiete liniate sau veline, caiete de matematică, caiete de muzică, biologie, geografie, bloc sau caiet de desen, coperți și etichete. GUTUIE vine în ajutorul copiilor cu o gamă diversă, colorată și dinamică de caiete, care se reînnoiește și dezvoltă anual pentru a se adapta nevoilor și preferințelor acestora, oferindu-le în fiecare an peste 300 de coperți diferite, create în funcție de trenduri.
O altă componentă de bază a pachetului de rechizite pentru școlari este penarul și conținutul acestuia: stilou, pix, sau roller, adecvate vârstei, cu rezervele aferente, creioane simple și colorate, carioci, radieră, ascuțitoare, instrumente pentru geometrie (riglă, echer, raportor, compas). Cel puțin în ciclul primar nu trebuie uitate sau neglijate nici activitățile de lucru manual, ceea ce presupune achiziționarea de hârtie glasată și creponată, carton color, lipici solid nontoxic, și foarfecă cu vârf rotunjit, și orele de desen, pentru care vor fi necesare pensule și acuarele, poate chiar și șorț de protecție pentru micuții pictori.
Un element de bază pentru începutul școlii și pentru începuturile școlare în general, și care nu poate lipsi din nici un penar, este stiloul. În domeniul acesta, pentru copiii care urmează să înceapă să scrie dar încă nu au experiență în acest proces, recomandarea este clară: stilourile SCHNEIDER Base, special concepute pentru a facilita și încuraja procesul de învățare corectă a scrisului. Pentru maini mici se recomanda stiloul scurt, iar pentru mainile in crestere stiloul obisnuit. Pentru stangaci exista tipul L- are o forma ergonomica speciala non-alunecare. Fiecare incepator are stiloul corect si poate evita petele de cerneala si presiunea pe degete. Chiar dacă nouă nu ne mai pare o îndeletnicire dificilă, pentru micii școlari aflați la început de drum este un efort considerabil să poată așterne pe hârtie primele litere, dar mai ales să învețe să facă corect acest lucru. De aceea, sistemul de învățare a scrisului de mână conceput de Pelikan cu sprijinul oamenilor de știință și educatorilor și bazat pe o experiență de peste 180 de ani, ia în calcul cele mai mici detalii care influențează confortul și experiența învățării metodei de a scrie de mână, de exemplu gripul ergonomic cu formă specială pentru fixarea poziției corecte de scris, penița parțial îngropată și rezistentă la presiune, adaptarea stiloului și a peniței pentru dreptaci sau pentru stângaci, fereastra pentru vizualizarea nivelului cernelii și sistemul anti-curgere.
De menționat este setul de 5 PENSULE STARTER care sunt o completare perfectă a sistemului învață-să-scrii de la GUTUIE , forma ergonomică a acestora sprijinind deprinderea poziției corecte de prindere a instrumentelor de scris și de scriere și fiind astfel un ajutor indirect pentru procesul de învățare a scrisului de mână.
Tot din zona produselor pentru colorat, marca Pelikan de pe gutuie.ro iese în evidență prin creioane special concepute pentru mânuțele tinerilor artiști, având secțiunea triunghiulară sau hexagonală, groase sau subțiri, în culori intense și vibrante, gama variată de carioci în culori vibrante sau produse pentru pictură, toate acestea realizate din ingrediente nontoxice. Pictura are un rol crucial în dezvoltarea și rafinarea capacităților motorii ale copiilor, motiv pentru care Pelikan acordă o importanță sporită acestui domeniu și caută să le asigure copiilor cele mai frumoase culori pentru cea mai reușită experiență creativă.
CONTACT
• 0731 270 748
• office@gutuie.ro
• Str. Buiacului nr. 2, Parc Logicor, Cladirea D1.1, Mogosoaia, Judet Ilfov, Romania

Leave a Reply

*