Cum să dai sau să scoți un ignore

După o bună perioadă de timp în care utilizâm Yahoo! Messenger avem ocazia să întâmpinăm o oarecare neplăcere când vine vorba de mesajele pe care le primim. Altfel spus exista omuleti care gasesc ei de bun-augur sa trimita mesaje, si nu oricum ci la toata lista (mesajele mass sau in masa) și dacă se poate câte 2-3 pe zi. Nu e mult, dar dacă ai 10 oameni de aștia în lista devine mult. Pentru astfel de situatii/oameni messengerul vine cu opțiunea “ignore” care, v-ați prins voi înseamnă ignorare.

Cum ne folosim sau cum folosim opțiunea “ignore”?
Pentru început sa vedem cum se dă un ingore și vom încheia cu modul de îndepărtare a ignorului.

Avem două modalități simple de a da ignore.

1. Butonul IGNORE
Se aplică persoanelor care nu sunt adăugate în listă (fie nu ați dorit fie i-ați îndepărtat ulterior). Când persoana resprectivă trimite un mesaj apare o fereastră de conversație în dreapta căreia există un buton “ignore”.
Cum sa dai ignore pe messenger
La apasarea butonului “ignore” vom primi un mesaj “Add to ignore list” în care este precizat faptul că nu vom mai primi mesaje de la id-ul respectiv, este adăugat în lista de ignore și că putem utiliza lista de ignore accesand meniul preferences din messenger (asta vom vedea mai jos cand vom afla cum scoatem un ignore).
Cum sa adaugi un id la igonre
Apasam OK și cam atât, am scăpat de toate mesajele persoanei respective. Mai există posibilitatea de a raporta acel user ca spammer. Spam sunt acele reclame/mesaje nedorite, dacă găsiți de cuviință că avea persoană nu face altceva decât spam raportați-l.

2. Lista cu Ignore

Diferenta dintre prima metoda și aceasta este că id-ul este deja în lista noastră. Dacă îl avem în lista și vrem să-i dam ignore, primul pas este sa îl ștergem din lista (click dreapta și delete). Daca l-am șters urmează să așteptăm să ne mai dea un mass și aplicăm metoda 1.
Daca vrem totuși să-i dăm ignore fără să mai așteptăm vreun mesaj de la el ar fi trebuit să fi notat undeva id-ul. Știm id-ul, l-am șters din lista de contacte, nu rămâne decât să-l adăugăm în lista de ignore. Pentru asta avem preferences din meniul Messenger din partea de sus a utilitarului sau daca vreti mai simplu, apasati combinatia de taste ctrl+shift+p.
Acum, mergem la Ignore List și apasam butonul add, tastam id-ul si am terminat.

Acum, am dat ignore, dar cum il scot?
Foarte simplu. Aceiasi lista: messenger>preferences>”ignore list” unde de data aceasta, cum e si natural, nu mai folosim butonul add ci remove.

Leave a Reply

*